De ce am venit la Noua Republică?

Postat de 

30/08/2012

Dacă nu apărea Partidul Noua Republică, nu aș fi intrat în politică. Nu am fost și nici nu sunt un resemnat, chiar dacă sunt profund dezamăgit de clasa politică a ultimilor ani. Am fost tot timpul atent la ceea ce se petrece pe scena politică autohtonă, încercând să înțeleg ce nu merge și ce trebuie făcut. Încet, încet, m-am convins că e nevoie de altceva, de o noua abordare, de o nouă paradigmă politică, de un altfel de discurs, de figuri noi, cu idei și idealuri noi. Așteptam să se întâmple ceva, așteptam o inițiativă, un impuls, o chemare la… cetățenie activă.

Noua Republică a fost răspunsul primit la toate aceste așteptări. Mihail Neamțu mă câștigase deja ca eseist, ca om al cărții. Când am aflat că Noua Republică face ultimii pași spre transformarea mișcării pornite de la firul ierbii în partid politic, mi-am zis: „Gata! Nu mai e timp de pierdut!”

Trecutul Noii Republici este trecutul fiecăruia dintre noi. Noua Republică nu a apărut din neant și nici noi, mai tinerii sau mai vârstnicii republicani, nu venim de nicăieri. Noi toți și fiecare în parte avem o istorie personală din care Noua Republică își trage seva și în istoria aceasta îi aflăm pe bunicii care au luptat pe front în cel de-al doilea război mondial, pe mucenicii și eroii închisorilor comuniste, pe fericitul Steinhardt, pe Corneliu Coposu, pe toți cei marginalizați și nedreptățiți de urgia comunistă, pe victimele inocente ale tranziției fără sfârșit…

Noua Republică nu s-a ridicat, conjunctural și oportunist, doar împotriva lui Ponta, Antonescu, Voiculescu, Iliescu etc. Partidul nostru nu este un simplu reflex pavlovian la degradarea vieții politice actuale, ci, mai mult decât orice,Noua Republică este cu adevărat, în mod autentic, total, fără nicio rezervă, partidul politic care exista deja în inimile, speranțele, idealurile fiecăruia dintre noi, într-adevăr fără nume, fără siglă, dar viu, viu!, gata să strige, gata să se ridice demn și drept, gata să ofere repere, valori și soluții pentru o Românie mai bună, mai corectă, mai curată, mai europeană.

Noua Republică are rădăcini sănătoase, adânci, în pământ bun. Vor veni vântoase, vor fi vijelii, vreme urâtă, cu mulți nori negri pe cer, însă, dacă ne vom ține tari, demni, verticali, nimeni nu ne poate înfrânge, căci noi știm de unde venim și încotro ne îndreptăm. Știm cine suntem! Știm ce vrem! Știm ce putem! Pe noi nu ne-a cumpărat nimeni la taraba politicii dâmbovițene! Eram aici, prezenți, atenți, când a apărut Crezul politic al lui Mihail Neamțu.

Voi fi mândru de mine când, peste ani, voi povesti copiilor și nepoților mei, cum am intrat în politică, cum am venit la Noua Republică, fără nicio picătură de experiență, ci doar cu credința că, având o meserie, fiind un om drept, dornic de implicare, voi putea, împreună cu toți ceilalți prieteni din Noua Republică, să demonstrez că în România se poate face și o altfel de politică, și anume o politică a oamenilor buni, corecți, cu frică de Dumnezeu.

România are viitor!!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s