Lupta pentru principii sau „una vorbim, alta fumăm”!

Postat de 

10/09/2012

Absența principiilor și/sau nerespectarea lor a dus România unde este astăzi. Adică departe de poziția și respectul de care se bucură alte națiuni, mai mici ca întindere și număr de locuitori.

Și asta pentru că mai niciodată clasa politică nu a dat dovadă că este capabilă de respectarea unor principii elementare: onestitate, integritate, onorabilitate, comportament civilizat, european.

S-a comportat întotdeauna după principiul „una vorbim, alta fumăm! Iar proștii înghit, sau nu, ce le spunem noi, că tot nu au ce face altceva!”

Este şi comportamentul USL-ului din vara aceasta. Una declară la Bruxelles, alta în țară. Contând pe faptul că alegătorii lor, oameni simpli în general, nu au cum să compare și să constate dublul limbaj.

Nu este însă de acceptat un asemenea comportament. Faptul că unii politicieni se sinucid (politic) în acest mod, nu este o scuză pentru aceia care vor o nouă clasă politică, o schimbare dramatică, începând din această toamnă, a modului de a face politică în România.

Noua Republică pune preț pe principii. Și pe respectarea lor. Nu pe „lasă, merge și așa”. Nu merge, suntem aproape de prăpastia economică, pentru că am acceptat compromisuri peste compromisuri. Iar acum culegem consecințele.

Este momentul să spunem STOP acestui comportament.

Ori ne respectăm principiile pentru care am intrat în politică, până în pânzele albe, ori ne vedem de treabă. Tertium non datur.

Încă o rundă de politicieni care să morfolească în gură una și să facă alta, nu este obiectivul nostru.

Ajunge!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s