Noua Republică: Deţinutul Năstase Adrian nu poate fi eliberat în condiţiile în care exprimă dispreţ şi sarcasm la adresa deciziei de condamnare şi îşi neagă vinovăţia

de R.M.     HotNews.ro
Joi, 10 ianuarie 2013, 15:19 Actualitate | Politic
 „Detinutul Nastase Adrian” nu poate fi eliberat conditionat in conditiile in care  isi neaga „cu obstinatie” vinovatia, foloseste un limbaj „sarcastic la adresa magistratilor” si catalogheaza condamnarea sa drept „decizie politica”, afirma partidul Noua Republica, intr-un comunicat de presa.

„Liberarea conditionata este considerata in literatura de specialitate ‘un stimulent pentru condamnatii care dau dovezi de indreptare’. Negarea cu obstinatie a vinovatiei, limbajul sarcastic la adresa magistratilor, catalogarea condamnarii drept o decizie politica, incercarea de a evita incarcerarea prin inscenarea unei tentative de suicid, toate acestea nu pot justifica o nota favorabila comportamentului detinutului Nastase Adrian pentru liberarea conditionata a acestuia”, sustine Noua Republica.

Formatiunea politica reaminteste ca, in repetate randuri, „fostul premier a exprimat dispret si sarcasm la adresa deciziei celor 7 judecatori, intre care cinci reprezentanti ai Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ)”.

Noua Republica argumenteaza ca legea impune, pentru eliberarea conditionata, pe langa executarea unei treimi din pedeapsa, „un comportament adecvat, probe solide de indreptare, iar Nastase nu a oferit nimic in acest sens”.

„Dimpotriva, fostul Premier este un blogger impenitent, care uita sau omite un fapt decisiv: domnia sa a fost condamnat de catre instanta suprema pentru savarsirea infractiunii prevazute de art. 13 din Legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie”, se mai arata in comunicatul citat.

 http://www.hotnews.ro/stiri-politic-13976792-noua-republica-detinutul-nastase-adrian-nu-poate-eliberat-conditiile-care-exprima-dispret-sarcasm-adresa-deciziei-condamnare-isi-neaga-vinovatia.htm

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s