In atentia Primarului Municipiului Tecuci, respectiv a Consiliului Local Tecuci

17 ianuarie 2013 · prin · în Buchir Daniel, Noua Republica Tecuci

PRIMARIA-TECUCI

In atentia Primarului Municipiului Tecuci, respectiv a Consiliului Local Tecuci:

Comunitatea Locala, cetatenii acestui municipiu au dreptul sa cunoasca modul de cheltuire a banului public. Poate o atitudine mai prietenoasa fata de cetateni, o mai buna comunicare, o mai mare transparenta in activitatea Primariei, ar ajuta, ar fi constructiva. Finantatori sunt cetatenii si au dreptul si obligatia sa traga la raspundere Primarul, Consiliul Local si toate institutiile ce administreaza banii publici.
Nu am vazut Comunicate provenite de la Primarie in care sa se prezinte cetatenilor, rapoarte de activitate, informari, consultari publice, etc. In cazul majorarii taxelor locale, nu au fost purtate discutii cu cetatenii, cautate solutii alternative, discutii cu lideri de grupuri din comunitate. Totul se intampla conform unei scheme devenite sablon: Primarul hotaraste sprijinit fiind de partea majoritara a Consiliului Local, iar ceilalti, inclusiv CETATENII trebuie sa execute. Lucru normal atata timp cat liderii alesi ai comunitatii tin cont de nevoile oamenilor, dar
hotararile, cele mai multe nu sunt in sprijinul comunitatii, cel putin al comunitatii in sensul larg al cuvantului.

Este o dictatura locala instaurata? Cum putem sa ne opunem? Cum putem fi si noi Cetatenii consultati?

Cred ca doar prin transformarea colectivitatii intr-o comunitate, cum bine zis a afirmat o colega, dar intr-o comunitate unita, neresemnata, activa, sensibila la orice incalcare a legalitatii, si a drepturilor sale, capabila sa reactioneze, coagulata in jurul ideii de responsabilitate fata de generatiile viitoare, doar asa vom putea stopa derapajele. Implicarea si responsabilizarea fiecaruia, crearea unei conduite in care fiecare sa stie ca are atat drepturi dar si obligatii fata de semeni , pe scurt modificarea perceptiei conceptului de CETATEAN, acesta trebuie sa fie inceputul unei schimbari. Daca vrem sa schimbam Romania, trebuie sa incepem cu noi. Atunci cand o vom face, abia atunci vom putea spera la schimbare.

LIDERII alesi ai COMUNITATII noastre trebuie sa nu uite ca timpul curge inainte, lumea evolueaza, schimba informatii, este in contact cu alte comunitati, devine mai atenta la drepturile sale. Ca inca nu s-a decis sa reactioneze, suficient cat sa fie luata in seama, este un avantaj ca inca aveti timp sa indreptati lucrurile si sa va intoarceti pe drumul cel bun.
Nu subestimati reactia populara! Nu tratati cetatenii ca pe o masa amorfa de manevra, pe care o data la 4 ani, reusiti prin discursuri mestesugite, presarate cu promisiuni fara acoperire, condimentate cu mici daruri, sa ii determinati sa va voteze. La un moment dat, nu va fi suficient.
Tineti cont ca o stare de nemultumire nu se dilueaza odata cu trecerea timpului ci ramane latenta, acumulandu-se, accentuandu-se, manifestandu-se cand nici nu te astepti.

Fac un apel la dumneavoastra, liderii alesi ai comunitatii, sa va indepliniti obligatiile asumate in campaniile electorale, sa ne RESPECTATI, sa gasiti cai de comunicare, sa dovediti ca sunteti in slujba cetatenilor care v-au ales si nu numai. Fiti reprezentantii nostri, nu mai incercati sa deveniti conducatori, sa ne supuneti. Intelegeti odata pentru totdeauna ca ati fost alesi pentru ca propunand un program de masuri, s-a considerat ca sunteti persoanele potrivite, capabile sa administreze destinele comunitatii. Neducerea la indeplinire a promisiunilor electorale, duce implicit la inselarea increderii acordate si pentru asta, comunitatea nu va ramane pasiva mult timp.

Va multumesc!

http://nouarepublicatecuci.wordpress.com/2013/01/17/in-atentia-primarului-municipiului-tecuci-respectiv-a-consiliului-local-tecuci/

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s