Sună o trompetă. Trebuie să ne trezim

Postat de

| 18/01/2013MN

Dacă noi, cei care ne socotim oameni de dreapta, nu vom ieși din narcisism, lene, iluzii atotștiutoare, răutate sau vanitate, atunci verdictul istoriei va fi necruțător cu noi. Ne vom face de râs.

Dacă nu ne trezim din somnul aroganței și lentoarea lașității, vom fi tot mai jalnici. România va trăi și peste zece ani sub jugul socialist al imposturii, al incompetenței și al fraudei generalizate. Sub USL, suntem condamnați la sărăcie, prostie, datorii externe, subdezvoltare și segregare. Țara va falimenta.

Dacă nu vom începe reconstrucția prin curățirea lăuntrică, prin asumarea eșecului, printr-o reformă interns și prin reîntâlnirea smerită cu cetățeanul, atunci o nouă alianță a neadevărului cu nedreptatea va ieși la suprafață.

Dacă vom căuta idoli iar nu echipe, mofturi iar nu imperative morale, discuții interminabile în locul acțiunii inteligente, atunci vom claca.

Seniorul Coposu ne-a lăsat orfani. Modele trecute prin pușcăriile comuniste nu mai sunt. Cum vom călători prin deșert fără o busolă morală? Cum vom citi Nordul?

Dacă nu vom educa tineri vrednici și buni, dacă nu vom crește o nouă generație pentru următorii douăzeci de ani, țara va rămâne feuda lichelelor roșii, a gângavilor, a beizadelelor, a proxeneților, a analfabeților, a hoțomanilor, a puilor de bolșevici, a lăcustelor omnivore, a propagandiștilor nesătui de rahat și minciună.

Românii liberi n-au încredere în primadonele preocupate mereu de privilegiile nomenclaturiste, cu vile, protocol, onoruri, pupincurisme, dineuri speciale, drumuri decontate și pensii speciale la o bătrânețe precoce. Nu cu povești și vopesele vom reclădi speranța!

Nu folosind bani murdari și rețele corupte.

Nu prin permutări ieftine și schimburi de blăni între aceleași fiare de tranziție.

E nevoie de altceva, altfel, altminteri.

Sună o trompetă. Trebuie să ne trezim.

 

http://www.nouarepublica.ro/suna-o-trompeta-trebuie-sa-ne-trezim/mn-5/

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s