Libertate, demnitate, prosperitate. Discurs susţinut de Caius Râpanu

Discursul susţinut de Caius Râpanu (Membru al Comitetului Executiv Naţional) la Adunarea Naţională de la Sibiu, 8-10 februarie 2013

Suntem unici

.Caius Râpanu

 Noi ne-am născut frumos. Am luat fiinţă din preaplinul sufletelor, al minţilor şi al speranţelor.

 Am apărut acum, în momentul în care este cea mai mare nevoie de noi.

 Multora dintre noi noţiunea de a face politică le-a fost străină până foarte de curând. Ne-am alăturat Noii Republici dintr-un spirit de responsabilitate, de patriotism, animaţi nu de sintagmele de “a avea şi a acumula” ci de “a deveni şi a fi”.

Viziunea noastră despre România poate fi descrisă simplu şi curat prin câteva cuvinte ce îmbină rezonanţa tradiţiei cu năzuinţele legitime ale unui popor modern şi european.

 Dorim o “naţiune română liberă, demnă şi prosperă”.Vom vindeca naţiunea română. O naţiune bolnavă acum, sfâşiată de tarele comunismului amplificate până la extrem în ultimii 23 de ani de o clasă politică iresponsabilă, venală şi, în esenţă, ticăloasă. O naţiune întoarsă împotriva sie însăşi, în care diferenţe de vedere şi doctrină – normale într-un stat modern – sunt transformate în laboratoarele de strategii electorale în conflicte absurde, ireconciliabile şi devastatoare pentru sănătatea naţiunii.

Vom elibera România. Esenţa libertăţii este de a putea visa, şi – mai ales – de a-ţi putea îndeplini visul. Românii au acum libertatea de a-şi abandona ţara şi de a-şi realiza visele aiurea în lume, dar atât de puţin în ţara lor. Îi vom elibera pe concetăţenii noştri de complexe, de temeri, de lehamite, le vom redescoperi mândria şi mentalitatea de învingători.

 Vom reda demnitatea României. Un om demn, este conştient de drepturile şi responsabilităţile sale, de ceea ce i se cuvine, are pretenţii justificate de la societatea în care trăieşte şi de la statul al cărui cetăţean este. O Românie demnă este o ţară în care justiţia este eficientă şi egală pentru toţi, în care toate drepturile cetăţeanului sunt imuabile şi exercitarea lor nu este împiedicată de nimeni şi nimic. O astfel de ţară devine un membru demn al comunităţii naţiunilor Europei şi al lumii.

Vom construi o naţiune prosperă. În absenţa prosperităţii, libertatea şi demnitatea rămân noţiuni ideale, dar lipsite de conţinut. Diferenţa dintre cerşetorul din stradă invocând generozitatea trecătorilor şi pensionarul ce aşteaptă disperat o indexare este doar aparentă. În esenţă, sărăcia unei Românii transformate într-o naţiune de clăcaşi europeni este în exclusivitate din vina politicului. Administraţia ineptă şi coruptă, care descurajează investiţiile, care impozitează oneros şi risipeşte, nu poate asigura prosperitatea.

Libertate, demnitate, prosperitate. Aceasta este viziunea Noii Republici despre viitorul României. Cuvinte comune, încărcate însă de semnificaţii profunde, constituind împreună un întreg program de acţiune politică viitoare pe care ni-l asumăm cu responsabilitate, curaj şi hotărâre.

Viziunea Noii Republici se conturează firesc în articularea unei misiuni a partidului, a modului de acţiune pentru realizarea acestei viziuni.

Citez: “Misiunea Noii Republici este constituirea unui partid autentic de dreapta care să descopere, să atragă, să educe și să propulseze în structurile Statului oameni liberi, competenți și virtuoși.”

Suntem un partid de dreapta. Autentic nu numai prin identitatea asumată. Dreapta e astăzi uzurpată şi demonetizată în România. Ori se revendică genealogic de la PCR, ori miroase a bani murdari şi brânză de burduf, ori e o adunătură de convenienţă în scopuri pur electorale. Noi nu suntem nici bastarzii partidului comunist şi nici avortonii Securităţii.

Noi suntem un partid de dreapta ca doctrină, mod de acţiune, organizare internă şi relaţii, atât în interiorul partidului, cât şi în afara sa.

Şi nu suntem singuri. Toţi cei care apreciază – în mod conştient sau nu – valorile dreptei, cei ce se identifică cu aspiraţiile clasei de mijloc sunt nu numai electoratul nostru, dar se constituie firesc în bazinul nostru de simpatizanţi şi viitori membri.

Misiunea ce ne-am asumat-o noi, cei ce suntem astăzi în Noua Republică, se referă în bună parte şi la dumneavoastră, cei ce veţi adera în viitor, la familiile, prietenii şi concetăţenii dumneavoastră. Din rândurile dumneavoastră vom descoperi viitorii politicieni ai României. Veţi putea să vă dezvoltaţi firesc în rândurile noastre. Vă vom facilita accesul, ascensiunea în Noua Republică şi în politica Românească, vă vom oferi sprijinul, vă vom împărtăşi experienţa şi cunoştinţele noastre.

Dumneavoastră meritaţi să fiţi viitorii factori de decizie ai Statului Român, arhitecţii României de mâine.

Vă cerem însă ceva. Vă cerem totul. Vă cerem să fiţi competenţi, să fiţi integri, să fiţi animaţi aşa cum suntem noi de patriotism, de spirit de sacrificiu, de entuziasm şi pragmatism, de idealism şi înţelepciune.

 Obiectivele ce decurg din misiunea noastră sunt simple, coerente, îndreptăţite:

 Suntem puternici. Suntem relevanţi. Vom fi biruitori.

 Ne întărim permanent ca număr de membri şi de filiale. Creem şi atragem mijloacele de a creşte şi de a constitui premizele victoriilor viitoare.

 Vom participa la toate alegerile ce urmează, parţiale, europene, prezidenţiale, locale şi parlamentare. Avem obiective strategice precise – ce vor fi prezentate şi discutate cu toţi membrii partidului.

Dorim să accedem în Parlamentul European la alegerile din 2014.

Dorim să prezentăm un candidat propriu la alegerile prezidențiale în condiții exclusiviste de calitate.

Dorim să obţinem procente importante la alegerile locale şi cele parlamentare din 2016.

 Considerăm că acestea sunt obiective politice realizabile, şi absolut necesare, nu numai pentru afirmarea şi promovarea partidului, dar şi pentru crearea unui nucleu de acţiune ce poate fi catalizatorul unei schimbări esenţiale în viaţa politică a României.

Alianţa stangisto-cleptocratică prăbuşită asupra României la ultimele alegeri s-a constituit într-o molimă devastatoare care pune în pericol chiar sănătatea şi viabilitatea statului Român. Guvernarea USL se dezvoltă într-o infecţie care, neţinută în frâu, poate determina Europa să contemple amputarea un membru cangrenat, putred şi urât mirositor.

 Aceştia sunt adversarii noştri, şi nu numai ai noştri, sunt adversarii României, ai viitorului ei liber, demn şi prosper.

 Îi vom înfrunta, trebuie, e vital să-i înfruntăm. Suntem mulţi, dar nu suntem destui. Vă aşteptăm lângă noi pe toţi cei care aveţi ceva de contribuit şi sunteţi animaţi de idealurile noastre comune.

Sunt sigur că la întrebarea lansată de Noua Republică, “Mai e cineva aici?”, răspunsul va fi simplu, concis, însufleţitor: “Da, suntem NOI!”

 http://www.nouarepublica.ro/libertate-demnitate-prosperitate/caius-rapanu-2/

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s