Trei deputaţi gălăţeni se bucură de protecţia specială a Comisiei Juridice a Parlamentului

Partidul Noua Republică Filiala Judeţeană Galaţi denunţă situaţia privilegiată a celor trei deputaţi gălăţeni ocrotiţi în mod special şi abuziv de Comisia Juridică a Parlamentului:

1. Aurel Nechita, deputat PSD, declarat incompatibil de ANI. Deşi raportul de evaluare este definitiv şi irevocabil prin hotărârea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, acesta a fost trimis spre avizare Comisiei Juridice a Parlamentului care are nevoie de două săptămâni de zile pentru a întocmi un raport. Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor, se referea la cazul Nechita ca la un unul foarte complicat, de natură să revoluţioneze legea ANI privind incompatibilităţile.

2.Florin Pâslaru, cu un raport ANI de constatare a conflictului de interese, rămas definitiv prin necontestare,este protejat de aceeaşi Comisie Juridică care a hotărât că deputatul PSD nu se află în conflict de interese.

3.În cazul lui Victor Paul Dobre, deputat PNL, fost ministru delegat pentru Administraţie în cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată (dosarul Referendumului), Comisia Juridică a Parlamentului a dispus menţinerea imunităţii acestuia şi neînceperea urmăririi penale.

   Într-un Parlament care respectă justiţia şi separaţia puerilor în stat, s-ar fi impus demisia sau revocarea imediată a celor trei deputaţi sus-numiţi. Din păcate, dispreţul parlamentarilor USL faţă de regulile bunului simţ, faţă de lege şi hotărârile instanţelor judiciare, este flagrant, menţinându-ne, în fond, în afara ţărilor Uniunii Europene unde principiile statului de drept nu se negociază.

Dovezile privind conflictul de interese şi starea de incompatibilitate sunt simple şi clare. Deputatul PSD, Florin Pâslaru, şi-a angajat fiul al Biroul Parlamentar, în perioada 2009-2011, încălcând, astfel, prevederile Legii 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei.

Partidul Noua Republică Filiala Judeţeană Galati consideră abuzivă decizia Comisiei Juridice a Parlamentului care a stabilit că deputatul Florin Pâslaru nu se află în conflict de interese pe motiv că acesta nu ar fi primit raportul ANI . Pe site-ul ANI există întreg istoricul dosarului din 2011, consemnându-se adresele trimise de Agenţia Naţională de Integritate, cu confirmare de primire, prin care deputatului PSD îi erau aduse la cunoştinţă datele raportului de evaluare şi la care nu s-a înaintat nici o obiecţie.

De asemenea, considerăm un abuz tergiversarea revocării din funcţia de deputat a lui Aurel Nechita, prin nepunerea imediată în aplicare a hotărârii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în urma căreia raportul de evaluare ANI a rămas definitiv şi irevocabil. Aurel Nechita a exercitat simultan funcţia de parlamentar şi  decan al Facultăţii de Medicină şi Farmacie din cadrul Universităţii Dunărea de Jos, Galaţi. Comisia Jurdică ar fi trebuit doar să ia act de hotărârea instanţei supreme şi să dea avizul de anulare a mandatului, şi în nici un caz să supună analizei raportul ANI rămas definitiv şi irevocabil.

Partidul Noua Republică Filiala Judeţeană Galaţi solicită rediscutarea în Comisia Juridică a cazului lui Victor Paul Dobre, fostul ministru fiind acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice forma calificată, şi ridicarea imunităţii acestuia, încât organele de urmărire penală să-şi continue libere demersul .

Parlamentarii USL trebuie constrânşi să se obişnuiască cu prima regulă imuabilă a statului de drept: nimeni nu este mai presus de lege .

Noua Republică luptă pentru refondarea clasei politice pornind de la asumarea în fapt, nu doar declarativ, a democraţiei şi principiilor statului de drept, prin promovarea în viaţa politică şi în structurile statului a oamenilor integri şi profesionişti.

O justiţie puternică, independentă, înseamnă pentru fiecare dintre noi mai multă prosperitate şi demnitate.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s