Noua Republică primeşte cu rezerve revocările din CSM

| 26/02/2013

Cu o majoritate care în mod normal nu ar lăsa loc de comentarii, Consiliul Superior al Magistraturii a hotărât revocarea judecătorilor Cristi Danilet şi Alina Ghica din funcţiile deţinute în cadrul acestei instituţii esenţiale în consolidarea statului de drept. 

CSM

Decizia CSM a fost luată sub o evidentă presiune: judecătorii refuzau să între în sălile de judecată, refuzul acestora fiind o formă de protest la pretinsa inacţiune a CSM; se formulase deja o cerere în justiţie pentru a se obţine obligarea CSM să decidă cât mai repede revocarea celor doi magistraţi.

Noua Republică primeşte cu rezerve decizia CSM şi aşteaptă cu interes ca legalitatea acesteia să fie verificată de către instanţa de judecată investită în acest sens. Deocamdată am auzit vocea majorităţii, dar, mai presus de orice, Noua Republică doreşte să audă glasul legii.

Sunt întrebări la care corpul magistraţilor nu a oferit un răspuns satisfăcător. Ce greşeli au comis judecătorii Cristi Danilet şi Alina Ghica în calitatea acestora de membri ai CSM? Care sunt normele concrete de la care s-au abătut în activitatea lor? Prin ce fapte au lezat profesia de magistrat?

Dacă singurul pretext care a alimentat voinţa judecătorilor de a vota pentru revocarea celor doi temerari colegi a fost acordul acestora ca un procuror să preia conducerea CSM, Noua Republică nu ezită să taxeze aceasta conduită ca meschină şi abuzivă.

http://www.nouarepublica.ro/noua-republica-primeste-cu-rezerve-revocarile-din-csm/csm/

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s