Noua Republică cere demisia lui Titus Corlăţean

Un eşec masiv al diplomaţiei de la Bucureşti: Germania a anunţat că se va opune, prin veto, aderării României la spaţiul Schengen. Şi pentru ca umilirea Ministrului de Externe al României să fie completă, un membru al Guvernului german a comunicat acest lucru printr-un simplu interviu acordat unei reviste.

Titus Corlăţean

Principalul vinovat pentru această situaţie este Titus Corlăţean. Un personaj lipsit de maniere, acesta a făcut în ultimele zile o serie de declaraţii brutale care au îngrijorat cancelariile occidentale.

Ultima sa ispravă este anunţarea dezangajării României în raport cu procesul Schengen. Titus Corlăţean crede, aşadar, că statele civilizate se tem de şantajul de gang practicat din studiourile de televiziune.

Ar fi fost bine ca actualul Ministru de Externe, numit politic, să fi citit măcar tratatul de aderare al României la Uniunea Europeană. Atunci ar fi observat că aderarea la Schengen nu este ceva care ţine de umorile sale şi ale lui Victor Ponta, ci o obligaţie asumată explicit.

Noua Republică cere demisia lui Titus Corlăţean dintr-o funcţie în care nu are ce căuta. Ca partid parlamentar, vom iniţia o moţiune împotriva sa. Dacă nu înţelege, vom iniţia o anchetă parlamentară. Titus Corlăţean a ajuns un pericol la adresa intereselor naţionale.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s