Cine răspunde pentru pagubele fermierilor?

Postat de

| 20/03/2013

Ce se-ntâmplă când numeşti un politruc la vârful unuia dintre cele mai dificile ministere, a cărui singură menire în această funcţie este aceea de a-şi proteja fostul şef de partid într-un dosar de corupţie?

Întrebaţi fermierii români care nu mai au cui să îşi vândă lapteledin cauza ministrului Agriculturii.

Daniel Constantin

Declaraţiile iresponsabile ale lui Daniel Constantin pe marginea scandalului aflatoxinei au adus producătorii români de lapte în pragul falimentului. Reprezentanţii acestora susţin că, în numai o săptămână, pierderile producătorilor români au ajuns la zeci de milioane de euro, în timp ce importurile au crescut de 40 de ori.

Protejatul lui Dan Voiculescu s-a grăbit să anunţe el însuşi descoperirea aflatoxinei la unele ferme de lapte, deşi aceasta se realizase în cadrul procedurilor uzuale de analize, înainte ca laptele să ajungă la comercializare. Anunţul necugetat al ministrului a declaşat o isterie în rândul publicului, care refuză să mai cumpere lapte din producţia internă în ciuda analizelor repetate ale fermierilor. În semn de protest, producătorii au început să arunce tone de lapte pe câmp pentru că nu mai au cui să îl vândă.

Pentru că instituţia demisiei de onoare sau cultura responsabilităţii politice nu există pentru membrii cabinetului condus de primul plagiator al ţării, Noua Republică se angajează să susţină protestul fermierilor care solicită ca Daniel Constantin şi conducerea ANSVSA să răspundă în faţa justiţiei pentru pagubele produse.

http://www.nouarepublica.ro/cine-raspunde-pentru-pagubele-fermierilor/

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s