Spunem NU politizării Casei de Cultură a Studenţilor din Galaţi

          536986_10151400119348121_1866607704_n        Filiala Judeţeană Galaţi a Partidului Noua Republică susţine protestul Ligii Studenţilor Galaţi împotriva politizării Casei de Cultură a Studenţilor, prin numirea la 1 aprilie în funcţia de conducere a instituţiei a lui Cristinel Aurelian Ghiorghe, membru PSD.

Noua Republică Filiala Judeţeană Galaţi solicită autorităţii municipale să organizeze cât mai curând un concurs corect pentru ocuparea funcţiei de director a Casei de Cultură a Studenţilor, bazat pe criterii de integritate şi profesionalism, punându-se, astfel, capăt unui interimat pe care liderii USL locali îl doresc eternizat politic. Este inacceptabilă perpetuarea la infinit a stării de provizorat, înlocuind un director interimar cu un alt interimar în cadrul acestei instituţii.

 Poziţia d-lui Cristian Aurelian Ghiorghe, patron al unui magazin care comercializează lumânări, este tragico-comică, domnia sa declarând ca ar fi dispus să-şi dea demisia din PSD pentru a-şi păstra funcţia proaspăt primită. Îl întrebăm pe d-ul Cristinel Aurelian Ghiorghe ce-l recomandă pentru a ocupa o funcţie de conducere într-o instituţie de cultură?

Credem ca domnia sa nu înţelege un lucru elementar: accesul în funcţiile de conducere în instituţiile publice trebuie să aibă loc în urma unui concurs în care hotărâtoare sunt proiectele celor înscrişi în competiţie,  şi nu trocurile politice.

Considerăm că directorul unei instituţii de cultură trebuie să dovedească receptivitate pentru actul cultural de calitate şi să nu reducă la acelaşi nivel, precum  face majoritatea liderilor locali, festivalul de scrumbie şi un festival de teatru studenţesc.

Noua Republică respinge politizarea instituţiilor de interes public, indiferent de culoarea partidelor implicate, şi luptă pentru impunerea integrităţii şi a meritocraţiei drept criterii exclusive pentru accesul la funcţiile de conducere în sistemul public.

 05.04.2013

Filiala Judeţeană Galaţi a Partidului Noua Republică

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s