Afilierea Noii Republici la familia Conservatorilor şi Reformiştilor europeni( AECR)

Conservatorii români în Europa, după o sută de ani

 

În 48h, o delegație a Partidului Noua Republică va face o deplasare oficială în Islanda pentru a depune documentele necesare afilierii noastre la familia Conservatorilor și a Reformiștilor europeni. Ce înseamnă asta, concret?

Noua Republică asumă fără ezitare un discurs patriotic și relansează critica formelor fără fond pe care Eminescu, între alții, o făcea la sfârșit de secol XIX.

Privim cu scepticism proiectul federalist al construcției Statelor Unite ale Europei. Despre asta voi vorbi cu partenerii noștri alături de Nicolae Popa (vicepreședinte NR) și Ștefan Bârgăoanu (coordonator Departament Relații Externe și Președinte al Filialei Județene Iași).

Socot acest moment unul istoric și unic. După moartea Partidului Conservator, imediat după Primul Război Mondial, n-a existat un partid românesc cu o asumată orientare anglo-americană care să câștige încrederea unei familii politice occidentale.

Voi participa vineri la o întâlnire plenară a mai multor președinți de partide din Anglia, Islanda, Polonia și alte țări. Voi pleda cauza Noii Republici cu acest sentiment istoric: tradiția lui Maiorescu, P.P. Carp și Take Ionescu (anglofilul) renaște prin efortul a mii de români implicați în acest proiect.

Voi avea ocazia să susțin acest argument în următoarele întâlniri preconizate (pentru luna mai și iunie) cu filialele din Maramureș, Galați, Brăila, Ialomița, Târgoviște. Până atunci, rămâne pentru noi toți valabil îndemnul biblic: creșteți și vă înmulțiți (calitativ).

 
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s