Justiţia revine sub control politic. Adio luptei anticorupţie

Procesul de restabilire a controlului politic asupra Justiţiei s-a încheiat cu decizia lui Traian Băsescu de a semna decretele de numire în funcţii a celor şase procurori propuşi de Victor Ponta şi avizaţi pozitiv de CSM pentru conducerea Parchetelor.

ROMANIA PRESIDENTIAL ELECTIONS

Noua Republică a anticipat acest deznodământ în condiţiile pactului politic dintre preşedintele Băsescu şi premierul Ponta şi a avertizat opinia publică în privinţa consecinţelor nefaste pe care ingerinţele politice le vor avea asupra independenţei Justiţiei. De asemenea, Noua Republică a criticat în procesul de selecţie a candidaţilor pentru şefia Parchetelor nerespectarea unor proceduri transparente şi fundamentate pe criterii clare de integritate și profesionalism.

În aceste condiţii, considerăm că numirile de la vârful Parchetului General şi DNA nu reprezintă o garanţie pentru continuarea luptei împotriva corupţiei şi a crimei organizate, cu atât mai mult cu cât şi voci avizate ale societăţii civile au criticat vehement avizul pozitiv acordat de CSM unora dintre candidaţi în ciuda prestaţiilor ridicole ale acestora. Maniera în care CSM şi Traian Băsescu au revenit asupra unor decizii anterioare categoric defavorabile este insultătoare la adresa opiniei publice.

Noua Republică a aplaudat consecvent activitatea DNA sub conducerea procurorului Daniel Morar şi a chemat la curaj și demnitate întreg corpul magistraţilor. Evoluţiile recente anticipează însă un deznodământ sumbru pentru procesul de reformare a Justiţiei în condiţiile instituirii controlului politic al “grupului infracţional organizat” de la nivelul Guvernului şi al alianţei socialiste, entitatea care cuprinde cei mai mulţi corupţi şi incompatibili din Parlamentul României.

http://www.nouarepublica.ro/justitia-revine-sub-control-politic-adio-luptei-anticoruptie/

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s