Duhori şi mizerie în centrul Galaţiului

Filiala Judeţeană Galaţi a Partidului Noua Republică a depus la registratura Primăriei o solicitare pentru mutarea tomberoanelor şi a toaletei publice amplasate spre str. Nicolae Bălcescu, în apropierea Bisericii Mavramol.

Considerăm că este inacceptabil să avem o ghenă neaoşă în centrul oraşului, la stradă, şi în zona de protecţie a unui lăcaş de cult, monument istoric. După cum arătăm şi în reclamaţia depusă, potrivit legii 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice, pe o raza de 100 de metri în jurul monumentului istoric se instituie, de drept, zona de protecţie a monumentului, atât în scopul protejării cât şi al punerii în valoare a monumentului. Până în strada Bălcescu nu sunt nici 40 de metri. Refuzăm să credem că aşa înţeleg autorităţile locale şi Direcţia pentru Cultură, Culte şi Patrimoniul Naţional Galaţi să pună în valoare un monument istoric. Chiar dacă Ecosal ar face de 10 ori curat pe zi, tomberoanele trebuie amplasate în locuri ferite,  special amenajate, şi nu în buricul târgului.

De asemenea subliniem faptul că nu există din partea autorităţilor locale interesul şi voinţa de a implementa practica sortării şi colectării selective a deşeurilor menajere, containerele de colectare selectivă amplasate prin oraş fiind de simplu decor.

După cum se poate observa  în pozele prezentate, în centrul oraşului,  unde s-ar impune un plus de atenţie  în privinţa curăţeniei, ghena neaoşă, cu nevoiaşi căutând prin tomberoane şi gunoiul  aruncat pe de lături, recâştigă teren. Dacă oricum nu contează aspectul centrului oraşului, propunem să  improvizăm o ghenă simetrică şi în faţa Hotelului Galaţi.

DSCN0152DSCN0168

DSCN0164

946759_259539917521543_1782480762_n

Dacă avem într-adevăr un primar sensibil la imaginea Galaţiului şi preocupat de promovarea oraşului, aşa cum nu de puţine ori a afirmat primarul Marius Stan, atunci sperăm ca problema să fie rezolvată cât de curând. Nu ne putem imagina un nou Galaţi fără respectarea unor reguli  elementare de curăţenie a oraşului.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s