VIN INUNDAȚIILE! PROPUN UN DIG MODULAR LA GALAȚI, TECUCI ȘI BRĂILA!

 Ştefan Bădiţă

După viiturile din Germania (unde orașul Passau care este asemănător cu Galațiul, căci are Dunăre, Inn și Ils, cum Galațiul are Dunăre, Prut și Siret a fost inundat în proporție de 60%), Austria (unde Dunărea a spart un record vechi de 500 de ani în privința cotei), Slovacia, Ungaria (unde Budapesta trăiește periculos o inundație de proporții astronomice), Serbia (care se pregătește temeinic) vor urma la rând, localitățile limitrofe Dunării, din România și Bulgaria. De exemplu Orșova, Drobeta Turnu Severin, Corabia, Rusciuc (Ruse), Silistra, Fetești, Brăila, GALAȚI, Tulcea, Sulina…..

Autoritățile Gălățene nu dau semne de îngrijorare, cum nici autoritățile naționale. Ici-colo se mai repară câte un dig prin județul Ialomița, unde Dunărea amenință să inunde Autostrada 2 și calea ferată București-Constanța. După experiența inundațiilor din 2005 și 2010 (care au fost cele mai grave, când Valea Orașului era în pericol și peste 20.000 de oameni trebuiau evacuați) președintele Băsescu, premierul de atunci, Emil Boc au recunoscut că digul de la Galați a cedat și au apărut fisuri, iată că în 2013, când ne va lua mama dracului mai rău ca-n 2010, președintele CJG Bacalbașa, primarul Stan, prefectul județului Galați, nu au avut nicio reacție deocamdată, nici măcar în presă.

Autoritățile de la București adâncesc manipularea oamenilor chiar și pe ultima sută de metri, cerându-le să se roage la dumnezeu, în loc să facă fundații pentru diguri modulare ce pot fi montate în 60 de minute, de către 6 oameni, 100 de metri. În Ungaria, la Budapesta, și la Sfântul Andrei autoritățile au montat aceste diguri. Chiar primarul localității Sf. Andrei a spus că au accesat fonduri europene în valoare de 3 milioane de euro, pentru acest proiect iar locuitorii beau liniștiți cafeaua la 5 metri de digul ce ține Dunărea furioasă.

Bazinul hidrografic al fluviului Dunărea

Dunărea în Budapesta, lângă Parlamentul Ungariei

DIGUL MODULAR DIN LOCALITATEA SF. ANDREI (UNGARIA) PE CARE-L PROPUN ȘI LA GALAȚI!

Orașul Passau (acoperit 60 de ape)

Faleza inundată la Galați

Imaginați-vă un scenariu de groază: Dunărea umflată, Valea Orașului evacuată, Faleza inundată, ploi, canalizări refulate, fundațiile blocurilor și a caselor șubrezite, malul Falezei superioare și inferioare pus la murat = ORAȘ DISTRUS! SE POATE AJUNGE LA O CATASTROFĂ CU ZECI DE MII DE MORȚI, ÎN CURÂND, DACĂ NU FACEM CEVA! Propun digul modular pus exact pe marginea falezei inferioare și de ce nu, pe distanța dintre BAC Brăila Sud și Șantierul Naval Galați (aproximativ 40 de kilometri). Nu cred că viețile oamenilor pot fi ignorate de către autorități, sub pretextul că este totul prea scump! Propun întâi mărginirea celor 2 orașe apoi mărginirea luncii Dunării între Portul Mineralier Galați și Braila BAC Nord. Acest tip de dig modular se poate ansambla pe o distanță de 100 de metri, de către 6 oameni, în 60 de minute, cu condiția ca fundația să fie deja realiată! Montajul constituie în ansamblarea digului din panouri + stâlpii de susținere ce trebuiesc pur și simplu îmbinați cu fundația ca la un puzzle.

1_braila - Copy

http://stefanbadita.wordpress.com/2013/06/10/vin-inundatiile-propun-un-dig-modular-la-galati-tecuci-si-braila/

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s