Noua Republică declară falimentul liberalismului hunedorean

Rezumatul conferinţei de presă susţinută de Noua Republică Hunedoara în data de 14 iunie 2013

Primarul Petru Mărginean e dator să ofere o perspectivă economică pentru Deva

Cum stăm?

Să presupunem că sunteţi unul dintre cetăţenii oraşului Deva aflaţi în căutarea unui loc de muncă. Dacă veţi consulta datele puse la dispoziţie de AJOFM, veţi afla o cifră de câteva zeci de locuri de muncă existente. Circa 60 să spunem cum erau declarate zilele trecute. Numărul persoanelor aflate într-o astfel de situaţie este de peste 1000, fără a lua în calcul cetăţenii care nu au loc de muncă dar nu apar în raportările AJOFM. Doar din datele acestea vedem un raport de 20 la 1.

Este interesant de ştiut şi faptul că locurile de muncă ce necesită studii superioare sunt extrem de rare. Deva devine un loc care investeşte în educarea unor tineri care sunt apoi lăsaţi să plece şi să contribuie la dezvoltarea altor oraşe din România sau din lume. Specialiştii în domenii precum IT, management, inginerie şamd sunt încurajaţi practic să se orienteze spre locuri unde piaţa cere expertiza lor şi o plateşte.

Între timp, preocuparea Primarului Devei de pildă, pare a fi organizarea de spectacole şi festivaluri. Noua Republică aşteaptă fapte care să facă dovada că domnul Petru Mărginean e preocupat de creşterea economică a acestui oraş. Credem că Primarul Petre Mărginean este dator să ofere cetăţenilor Devei o perspectivă economică. Un oraş nu poate să existe doar prin pensionari singuri, bugetari şi şomeri.

Oraş sănătos. Subiectul nu are căutare în şedinţele de consiliu local

Primarul acestui oraş a promis un oraş sănătos. Pentru noi un oraş sănătos înseamnă existenţa unei perspective economice. Încurajarea antreprenorilor locali şi a investiţiilor. Nu poţi vorbi de sănătate atunci când nu şi-o permiţi. Atunci când familia ta e mereu ameninţată de lipsa locurilor de muncă şi de venituri prea mici.

Oraş sănătos înseamnă şi preocuparea pentru eradicarea locuirii sub standarde. Sunt încă străzi întregi care nu au apă curentă în acest oraş european sănătos. Sunt străzi şi imobile care sunt focare de nesănătate şi nesiguranţă. Un oraş nu poate fi sănătos atunci când câinii vagabonzi mişună pe străzi.

Nu am văzut preocupare pentru astfel de probleme în consiliul local. Poate nu e de aşteptat ca domnul Mărginean să îşi ţină promisiunile. Ştim că a promis la finele ultimei campanii electorale că va avea loc curăţirea afişajelor electorale legale şi ilegale. Ori în Deva mai poţi încă găsi afişe sau bannere de acum două campanii. Primarul cel nou uită repede…

Noua Republică declară falimentul liberalismului hunedorean

PNL se transformă de la o zi la alta într-o organizaţie mafioto-securistă.

Organizaţie mafiotă, pentru că oameni acuzaţi de fapte precum răpire, şantaj, cămătărie îşi găsesc locul în rândurile acestui partid. Sunt promovaţi şi ocupă posturi de consilieri judeţeni sau locali din partea PNL.

Organizaţie securistă, pentru că oamenii săi de vîrf sunt ocoliţi de articolele din statutul PNL (cap III, art.20, lit D) care promit că membrii de partid dovediţi colaboratori ai Securităţii sunt excluşi. Domnul Mircea Moloţ (aflat şi într-o situaţie de incompatibilitate declarată de ANI) este o excepţie de la acest articol al statutului PNL.

Nu în ultimul rând, vorbim de falimentul liberalismului din punct de vedere al dezvoltării pieţei libere în judeţul Hunedoara. Hunedorenii au dorit liberalism, au votat lideri liberali. Unde sunt roadele pe care viziunea liberală ar trebui să le dea? Unde e piaţa liberă? Unde sunt angajatorii pe care îi aşteptăm?

Privatizarea CFR Marfă

CFR Marfă are încă un rol însemnat pentru judeţul Hunedoara prin ecuaţia minerit – transport feroviar – Mintia. Judeţul se va mai confrunta cu o gravă problemă socială dacă această situaţie nu e gestionată responsabil. Se vorbeşte de închideri de mină făcute pe criterii politice, de absurditatea unui preţ mai mare al cărbunelui din curte, faţă de cel de peste oceane, de privatizări făcute după ureche sau pentru a favoriza anumiţi operatori.

Decizia guvernului Ponta de a “şterge” datoriile CFR Marfă prin Ordonanţă de urgenţă ridică suspiciuni serioase privind corectitudinea procesului de privatizare a acestei companii.

Practic, ca urmare a acestei decizii a guvernului, CFR Marfă a devenit mai valoroasă cu 127 milioane de lei pe spinarea plătitorilor de impozite. În condiţiile în care ofertanţii iniţiali nu ştiau de această intenţie, guvernul poate fi suspectat de înţelegeri cu unul dintre câştigători.

Din cauza condiţiilor financiare impuse, competitorii serioşi care puteau eficientiza compania au fost din start descurajaţi să participe la privatizare. Schimbarea termenilor financiari în timpul procesului de privatizare este o încălcare grosolană a regulilor în materie de privatizare.

Partidul Noua Republică cere anularea procedurii de privatizare în actualele condiţii şi reluarea intregului proces de la zero. În plus, suspiciunie unei fraude masive trebuie înlăturate prin declanşarea unei investigaţii de către autorităţile în drept.

Filiala Judeţeană Hunedoara a Partidului Noua Republică

Biroul de presă

Tel.: 0756 676 776

deva@nouarepublica.ro

http://www.nouarepublica.ro/noua-republica-declara-falimentul-liberalismului-hunedorean/

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s