Republica USL, paradisul infractorilor cu protecţie politică

Noua Republică denunţă intenţiile meschine ale Comisiei de Revizuire a Constituţiei şi solicită instituţiilor abilitate ale statului să blocheze prin toate mijloacele legale posibile procesul de adoptare a noii legi fundamentale.

Crin Antonescu

Întregul demers de revizuire a Constituţiei declanşat de Uniunea Social-Liberală nu urmăreşte decât consolidarea privilegiilor clasei politice şi favorizarea infractorilor cu protecţie partinică în faţa justiţiei. România va deveni mai mult decât oricând un adevărat paradis pentru reţelele de influenţă politică şi spoliere a bugetului public dacă noua lege fundamentală va fi adoptată în forma actuală.

Procesul de revizuire a Constituţiei reprezintă în realitate o continuare a loviturii de stat din vara anului 2012. Obiectivul USL este acela de a dezechilibra raportul puterilor în stat şi a zgudui arhitectura instituţiilor statului de drept cu consecinţe grave asupra calităţii sistemului democratic din ţara noastră. Toate acestea pentru instituirea controlului absolut asupra instituţiilor statului şi subjugarea deplină a justiţiei române.

Noua Constituţie nesocoteşte, de asemenea, voinţa suverană a poporului refuzând să aplice rezultatele referendumului din 2009, atunci când o majoritate covârşitoare a electoratului s-a pronunţat în favoarea eliminării unei camere a Parlamentului şi reducerii numărului de parlamentari la maxim 300. USL nu numai că va menţine dimensiunile exacerbate şi organizarea ineficientă a Parlamentului, dar îi va şi extinde atribuţiile punând Legislativul într-un raport de superioritate faţă de celelalte puteri ale statului.

În consecinţă, Noua Republică atrage atenţia opiniei publice asupra pericolelor pe care le-ar presupune adoptarea Constituţiei propuse de USL. În cazul în care noua lege fundamentală va ajunge sub această formă la referendum, doar refuzul unei majorităţi a cetăţenilor va mai putea salva România de la instituirea unui regim politic dezechilibrat şi abuziv.

Pentru mai multe detalii despre riscurile viitoarei Constituţii la adresa statului de drept şi a democraţiei în România vă recomandăm analiza excelentă realizată de Laura Ştefan (Expert Forum): http://expertforum.ro/pericolele-noii-constitutii/.

http://www.nouarepublica.ro/republica-usl-paradisul-infractorilor-cu-protectie-politica/

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s