Oare Ponta, Şova, Fenechiu ar trece Bacalaureatul?

Noua Republică denunță încercările de intimidare ale Premierului Ponta la adresa procurorilor care anchetează furtul la Bacalaureat.

Şpagă

Furatul ucide conștiințe, înainte de a ucide vieți (în sistemul public de sănătate, transporturi sau energie). Învățământul românesc – un sistem corupt încă din zilele în care Elena Ceaușescu devenea doctor în chimie și academician – trebuie curățat de impostură.

Noua Republică întreabă nepricopsiții de la Ministerul Educației: cum se explică saltul promovabilității în regimul USL? De ce oare nu reușesc elevii să promoveze un examen de dificultate medie, dar finalizează totuși patru ani de școlarizare gratuită la liceu? Care sunt cauzele structurale ale declinului Educației de stat (raportat de testele Pisa) și ce responsabilitate poartă corpul profesoral, sindicatele și inspectoratele școlare?

Noua Republică se întreabă: oare Ponta, Şova, Fenechiu ar trece Bacalaureatul? În orice caz, acești pușcăriabili își așteaptă corigența la purtare!

Există soluții: Noua Republică propune un sistem educațional bazat pe competiția dintre managerii școlilor, profesorii de la clasă, elevii silitori și părinți. Doar competiția stimulează talanții individuali, crește nivelul de motivație, stima de sine, performanța și recompensa financiară adecvată. Educația este un izvor de bunăstare.

http://www.nouarepublica.ro/oare-ponta-sova-fenechiu-ar-trece-bacalaureatul/

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s