Marius Stan pregăteşte Galaţiul falimentar

Filiala Galaţi a Partidului Noua Republică îşi exprimă rezervele faţă de proiectul de construire a două campusuri sociale, pe care-l are în vedere primarul Marius Stan. Ca orice socialist care se respectă, şi nu ca un liberal de fond, primarul PNL al Galaţiului face acte false de caritate, adică populiste, din banii publici.

Marius Stan

Chiar din raportul de activitate prezentat gălăţenilor la un an de mandat, unde s-au bifat mai mult planurile decât realizările concrete, primarul ne desfăşura în faţa ochilor visul Galaţiului social: vom avea campusuri sociale pentru cei cu venituri mici, dotate în detaliu cu dispensare, magazine tip economat, cantine sociale, terenuri de sport şi chiar biserici.

Proiectul va fi demarat în trombă şi finalizat anul viitor înainte de Paşti. Primarul ţine astfel să puncteze cum se cuvine, spre amintire electorală, sărbătorile importante.

Noua Republică Galaţi afirmă că prin astfel de proiecte primarul Marius Stan este preocupat îndeosebi de menajarea unei mase electoarele favorabile unui nou mandat.

Îi amintim primarului Marius Stan că economatele lui Vanghelie au dat faliment, că pierderile se decontează de la bugetul local, din banii gălăţenilor, şi nu este deloc cazul să experimentăm şi la Galaţi falimentul magazinelor de tip economat. În plus, ce garanţii pot avea gălăţenii că în viitoarele campusuri sociale nu se va perpetua acelaşi cerc vicios al chiriaşilor rău platnici, toleraţi încă 10 ani pe spezele celoralţi?

Situaţia actuală a chiriaşilor datornici este alarmantă. Majoritatea celor care locuiesc în cele peste 3.500 de case şi apartamente din patrimoniul locativ al Primăriei Galaţi au adunat datorii din neplata chiriei, a întreţinerii şi utilităţilor de aproape 5 milioane de euro. 75% dintre chiriaşii primăriei nu îşi plătesc chiria. Unii chiriaşi nu şi-au mai plătit chiria de mai bine de 10 ani, contribuind şi la deteriorarea unor case de patrimoniu. Chiar şi în cazul unor contracte cu noi clauze, putem fi siguri că în campusurile sociale avute în vedere de primar, regulile vor fi reguli şi chiriaşii datornici nu vor fi toleraţi ani de zile?

Noua Republică consideră că ajutorul pe care statul îl poate oferi celor aflaţi în dificultate trebuie acordat cu maximă responsabilitate astfel încât să nu descurajeze munca prin stimularea reflexului de asistat. Pledăm, de asemenea, pentru conturarea comunităţilor intermediare dintre individ, familie şi stat. Comunităţile intermediare cum sunt cele religioase pot oferi cu demnitate şi în cunoştinţă de cauză un sprijin material celor aflaţi în nevoie.

Noua Republică Galaţi solicită primarului Marius Stan să aibă în vedere în mod prioritar proiectele de anvergură care pot oferi oportunităţi posibililor investitori şi nicidecum proiectele sociale care învârt la nesfârşit cercul vicios al sărăciei şi al dependenţei de stat.

Îl întrebam, în definitiv, pe primar, unde este Noul Galaţi promis? Unde este noul sediu al primăriei care ne-ar scuti de o plată a chiriei de 15 000 de euro pe lună? Unde este stadionul mall care ar fi însemnat noi locuri de muncă şi nu mai multă asistenţă socială? Unde sunt parcările supraetajete, unde este efectivul nou de autobuze, unde este podul peste Dunăre?

Ori, în situaţia în care Galaţiul se menţine fruntaş în topul judeţelor cu cea mai ridicată rată a şomajului, primarul Marius Stan are de gând să transforme oraşul într-un mare campus social, şi acesta să fie, de fapt, Noul Galaţi promis?

Filiala Judeţeană Galaţi a Partidului Noua Republică

Tel. 0724149358; E-mail galati@nouarepublica.ro

http://www.nouarepublica.ro/marius-stan-pregateste-galatiul-falimentar/

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s