Gălăţenii vor suferi de frig la pauşal

   Romascanii-saraci-ingheata-in-apartamente   Noua Republică Galaţi consideră că primarul Marius Stan a tratat cu neseriozitate problema datoriilor şi pierderilor societăţii de furnizare a apei calde şi a agentului termic, Apaterm. Primarul nostru nu a găsit o soluţie pentru ruperea cercului vicios al datoriilor din sistemul centralizat de distribuire a căldurii, apelând în continuare la acoperirea găurilor Apaterm cu bani de la bugetul local.

Noua Republică Galaţi îi întreabă pe aleşii locali: până când contribuabilii gălăţeni vor mai subvenţiona o societate falimentară? De ce gălăţenii bun-platnici trebuie să suporte frigul în casă din cauza vecinilor care au strâns datorii peste datorii? Cum de au fost lăsate asociaţiile de locatari să adune datorii de peste 30 milioane lei ?

Noua Republică Galaţi respinge soluţia găsită de primar în ultimul moment prin direcţionarea de la bugetul local, din fondul pentru proiectele de dezvoltare, a 10 milioane de lei către Apaterm .

În noul şi veselul Galaţi, iluminat anul acesta de sărbători precum Parisul (în contul a 2,3 milioane de lei), 57 de asociaţii de locatari nu vor primi deloc căldură, din acestea făcând parte şi foarte mulţi gălăţeni bun-platnici care vor suferi de frig în apartamente.

În Brăila, doar 1300 de apartamente (faţă de 70 000 în Galaţi) mai sunt racordate la sistemul centralizat de încălzire. Primăria Brăila oferă familiilor care doresc să renunţe la acest sistem o subvenţie de 1800 de lei pentru achiziţionarea unei centrale de apartament. De ce nu i-ar încuraja şi primarul nostru pe gălăţeni să renunţe la sistemul central de încălzire? Dacă primăria Galaţi ar demara o astfel de campanie, ar trebui să cheltuiască 126 milioane lei. O sumă mare. Dar, totuşi, îi propunem primarului Marius Stan ca respectiva campanie să se întindă pe mai mulţi ani. Să acorde pentru început o astfel de subvenţie pentru achiziţionarea unei centrale de apartament unui număr de 2000 de familii pe an. 2000 familii x 1800 lei= 800 000 de euro. Cam cât ne costă trei gale de box.

De ce să cheltuim bani pe gale de box, pe spectacole din lună în lună, şi de ce din banii gălăţenilor aleşii locali să-şi permită să subvenţioneze suspect echipa de fotbal Oţelul, când aceşti bani ar fi putut fi la fel de bine direcţionaţi cu folos. Decât să subvenţionăm cu nemiluita o societate falimentară, Noua Republică Galaţi consideră că ar fi de folos ca 2000 de familii pe an să beneficieze de o subvenţie pentru achiziţionarea unei centrale de apartament. Cu cât vor fi mai mulţi gălăţeni independenţi de sistemul central de încălzire, cu atât mai bine: se va reduce risipa şi deturnarea banului public.

20.11.2013

Noua Republică Galaţi

galati@nouarepublica.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s